Stålhavens højbede

Vores højbede er kendt for sin høje kvalitet. Det er de af flere grunde: 

  • Vi bruger altid minimum 3mm cortenstål til vores højbede 
  • Vi benytter kun rigtig cortenstål til vores højbede 
  • Vi fuldsvejser altid vores højbede 
  • Vi afstiver / eller bukker kanten samt sætter tværgående forstærkning indvendig - når et højbed kommer over 60cm i længde

3mm cortenstål er en solid godstykkelse på 25kg pr m2. Det gør at stålet kan klare jordtrykket samt en påkørsel af og til af plæneklipperen. Du vil ikke opleve at vores højbede buler grundet jordtryk. 

Afstivning: Nedenfor et eksempel på afstivning som indvendig er svejset langs langsiden i højbedet. Dette gør vi på alle højbede med lige / ret kant: 

Bukkede kanter: Alle højbede kan laves med bukkede kanter. En bukket kant tilføjer styrke til bedet, som gør at afstivning ikke altid er nødvendig. Se eksempler på bukkede kanter nedenfor: 

Sneglekant:

alm. bukket kant (design kant)

Fuldsvejset: Alle højbede har fuldsvejsede hjørner. De fleste højbede svejses i dag ved hjælp at vores semiautomatiske robot. Dog laves mange bede med lav højde stadig i hånden af vores smede. Hvis du bestiller et højbed med bund fuldsvejses bunden aldrig helt, det er for at vand kan løbet væk - vi borer desuden lidt drænhuller. Nedenfor er et eksempel på en fuldsvejsning, svejsningen bliver svære at se når højbedet ruster: 
Specialmål: Vi producerer selv vores højbede fra bunden, det vil sige at vi selv klipper cortenstålet op til præcis den størrelse, som du ønsker på en af vores maskiner.
Hvis du vil vide mere om vores højbede er du altid velkommen til at tage fat på os.