Inspiration til din have | Idéer til haveindretning | Stålhaven

Inspiration til din have | Idéer til haveindretning | Stålhaven

Få inspiration til haven

Haven er gået fra at være en smule anonym med gængse planter og en græsplæne, til at være et udtryk for det personlige udtryk og en stilmæssig forlængelse af indehaverens indretning. Der er så mange forskellige muligheder for at udnytte selv de mindste haveområder til at afspejle din personlige stil. Sågar en altan kan få et personligt twist med få elementer, så den adskiller sig fra mængden og bliver din helt egen.   


Hos Stålhaven er vi ikke bare købmænd, der skal have en vare ud af døren hurtigst muligt. Vi interesserer os for vores kunder og oplever tit, at der er spørgsmål, der går igen i forhold til indretning af haven. Det kan umiddelbart være svært at svare på, når vi ikke har indgående kendskab til kundernes haver eller personlige stil, men vi har forsøgt at samle generelle idéer og forslag til hvilke elementer, der kan gavne din haves udtryk og gøre den til din personlige grønne stue med sin egen stil. 


Start med at lægge en plan 

For det første skal du overveje, hvilken type have, du vil have. En have kan have mange forskellige udtryk og om du har en lille have eller en stor have, bør du overveje, hvad der giver bedst mening i forhold til den plads, du har til rådighed. Skal det være en prydhave med de fineste blomsterarter i smukke højbede, en bæredygtig nyttehave, hvor du dyrker frugt og grøntsager, eller en have med plads til at ungerne kan tumle i græsset, mens du hygger i et hjørne bagerst i haven med en god bog i en hængekøje? Når du har valgt din “havestil”, kan du gå i gang med indretningen.


Blomster så langt øjet rækker

Fyld haven op med blomster. Hvadenten du er til “vild-med-vilje”, hvor græs og blomster bare får lov at vokse frit i alle retninger, eller du er til det mere strømlinede look med inddelinger af forskellige arter blomster, er det bare et skønt plus for dine sanser, at der er et væld af farver og dufte, så du rigtigt kan nyde at være i din have. Her kan du med fordel investere i vores højbede af forskellige slags og størrelser for at opdele haven, uanset om din have er lille eller stor, vil et højbed pynte og give overblik i din have. 


Lav en køkkenhave

Apropos højbede, er disse ideelle til at indrette en køkkenhave i. Du finder bare den jordtype, der matcher den afgrøde, du ønsker, og så er det ellers bare at gå i gang. Du kan dyrke en masse forskelligt af spiselig karakter i dine højbede. Blandt andet ærter, løg, kartofler, broccoli, spinat, radiser, gulerødder, rødbeder og grønkål. Derudover er krydderurter også utroligt populære at have i sit højbed, da disse både er lækre friske i salater, dressinger, marinader og sågar drinks, men også kan tørres og opbevares til brug vinteren over. En fordel ved at lave sin køkkenhave i et højbed er, at dine afgrøder ikke er så udsatte for snegle og andre snyltere, der vil dine jordbær eller ærter til livs. 


Inddeling af haven

Hos Stålhaven har vi også bedafgrænsninger, som er ideelle til din haves inddeling. Særligt hvis du ønsker små, labyrintlignende stier i haven, kan bedafgrænsninger være med til at markere disse, så det får et flot æstetisk udtryk. Laver du små stier, kan vi anbefale dig at lægge enten granitskærver eller grus, for at markere dem i græsset.  


Og når nu vi er ved inddeling, så vil vi foreslå at du tager et kig på vores forskellige typer hegn. Vores hegn er af Cortenstål og fås i forskellige størrelser med forskellige mønstre på, så du virkelig kan sætte dit personlige præg på havens stil og udseende. Fordelen ved cortenstål er, at det har en rigtig lang holdbarhed, da det oprindeligt blev brugt til produktion af skibscontainere. Det er altså modstandsdygtigt overfor vind og vejr, i højere grad end mange andre af de materialer, der bruges til at indrette haven. 


Skab din egen ro i haven

Ønsker du en have, eller bare et område af have, hvor du kan trække dig tilbage, stemple ud, nyde roen og tænke lidt for dig selv, anbefaler vi at du får et spejlbassin i din have. Et spejlbassin er et flot og stilfuldt element i din have, samtidig med at det er nærmest terapeutisk at betragte vandets overflade, der skifter, hvis det blæser eller regner. Den beroligende fornemmelse, der opstår, når man står og ser på havet eller en rolig skovsø, kan du få en bid af i din have med et spejlbassin. 


Kontakt os gerne for specialbestillinger eller hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål til nogle af vores varer eller er der andet, vi kan hjælpe dig med at finde svar på? Så er du meget velkommen til at kontakte os, ligesom du er velkommen på vores adresse i Løgstør, hvor vi altid har nogle af vores produkter stående. Her kan vi tage en snak, ligesom vi kan se på, hvilke ønsker du har for din have og hvordan vi kan hjælpe dig med at opnå dem. Hertil skal siges, at vi jo har vores egen smedje, hvilket betyder at du kan bestille varer, der passer på millimeteren til dine haveprojekter. En fordel ved at bestille flere forskellige haveelementer hos os er, at det styrker havens sammenhængende æstetiske udtryk, at der er flere elementer i samme materiale.