Inspiration til bålsted i haven

Åben ild har en ganske særlig kraft, der gør det oplagt at anlægge dit eget bålsted i haven, hvis du har plads til det. Et tændt bål har en unik værdi som et udendørs samlingspunkt, især når mørket falder på, og man kan være sammen med dem, man holder af, i flammernes skær og stemningsfulde varme. Her giver vi dig lidt inspiration til at lave din egen bålplads, som du kan bruge som et udendørs samlingssted på en lun sommeraften.


Find det rigtige sted, så du kan få mest ud af at bruge bålstedet

Et hyggeligt bålsted kræver lidt plads. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads, så alle kan nyde bålet sikkert, uden at være for tæt på varmen eller røgen – men også så røgen ikke generer naboer, eller så bålet er til fare for dine omgivelser. Sørg derfor for altid for at anlægge en hjemmelavet bålplads med god afstand fra bygninger, træer og andre mennesker i nabolaget. Det er sund fornuft.


Ifølge Beredskabsstyrelsen bør et bålfad eksempelvis placeres minimum 10 meter fra en bygning med hårdt tag. Har du et letantændeligt tag, som for eksempel et stråtag, bør du naturligvis anlægge din bålplads endnu længere væk. Derudover kan det anbefales, at du altid bruger træ, der er så tørt som muligt på bålstedet, da tørt brænde udvikler betydeligt mindre røg.


Vælg en løsning, som passer til dit behov og din personlige stil

Der findes rigtigt mange muligheder, når det kommer til at anlægge en hyggelig bålplads i haven. Der er mange gode løsninger, som varierer lige fra at være integrerede løsninger i en terrasse til billige løsninger, der bygges af de ting, du lige har ved hånden – som for eksempel et par gamle fliser, hvis designet ikke er så vigtigt for dig.


Hos Stålhaven kan du få et solidt bålfad, som er nemt at etablere din nye bålplads i haven med. Dermed kommer du hurtigt i gang med at skabe et naturligt samlingspunkt, hvor du kan bage snobrød, grille skumfiduser eller bare være tæt på hinanden med hygge og snak, uden at det kræver de helt store arkitektoniske indgreb. Dermed får du et holdbart design, som eventuelt spiller godt sammen med alle de andre stålelementer, du har i haven, og gør det let at tænde op og skabe en skøn og velkommende atmosfære. 


Prioritér de gode siddepladser ved din bålplads

Principielt kræver en bålplads ikke meget andet end et åbent område. Men for at løfte hele oplevelsen til et højere niveau, bør du prioritere at have nogle gode siddepladser, som inviterer til at man bliver siddende omkring bålet på en sen sommeraften eller lignende. Det kan for eksempel være med et par bænke - gerne i træ, for at dyrke det smukke i naturens eget udtryk. Derfor er der også mange, der bruger afbarkede træstubbe, der kan fungere som siddepladser, der er lettere at flytte rundt på efter behov.  


At skabe hygge i haven med en bålplads kræver ikke nødvendigvis store anstrengelser. Vælg den løsning, der fungerer bedst for dig og passer til din bolig, mens du sørger for ikke at genere andre. Så er vi sikre på, at du nok skal få mange timers hygge ud af bålpladsen. 
You may also like Se alle