Få Inspiration til terrassen | Idéer til indretning | Stålhaven

Få Inspiration til terrassen | Idéer til indretning | Stålhaven

Få inspiration til indretning af din terrasse

Terrassen bliver for mange en naturlig forlængelse af deres bolig, særligt om sommeren, hvor det er tillokkende at være ude i det gode vejr så meget som muligt. Det er et “rum” med uendeligt mange muligheder, som kan indrettes med et helt særligt udtryk, så den både er hyggelig og indbydende, mens den samtidig afspejler personlighed og stemning. 


Vi har samlet nogle tips og idéer til, hvordan du bedst muligt får indrettet din terrasse, så den bliver lige som du ønsker. Så læs med og bliv klogere på, hvordan du med fordel kan indrette terrassen, så den kommer til at skabe størst mulig værdi for dig, din familie og dine gæster.


Skab en personlig terrasseindretning

Terrassens indretning bliver ofte overset – i mange tilfælde er den overstået, når der er købt et sæt havemøbler, et par liggestole og en parasol. Og selvom disse ting er uundværlige på terrassen, er det et sted, der rummer meget mere, som du selv kan være med til at præge i den retning, du ønsker. Hertil fås mange ting, som gør, at du har mulighed for at få mere fornøjelse af din terrasse ved at indrette den med samme omhu og tilgang, som du sikkert har gjort indendørs.


Hvorfor bruge tid på at indrette sin terrasse?

Terrassens vigtigste funktion er, at den skaber stemning og har en god atmosfære, både for dig, der ejer den og benytter den til alt fra morgenkaffen til solbadning, men også for dine gæster. Den skal være et frirum udenfor, hvor al hverdagens stress og jag kan glemmes for en stund og man kan nyde livet. Et indbydende rum med en dejlig atmosfære, hvor både du og dine gæster kan slappe af og tilbringe de dejlige sommeraftener. 


Find din personlige stil, der skaber sammenhæng mellem ude og inde

Nogle elsker at fylde terrassen med alle mulige finurlige ting fra loppemarkeder eller genbrug – lige for tiden er det for eksempel meget moderne med det gamle Madam Blå Fajance til at plante blomster og krydderurter i. Andre er mere til et simpelt og stilrent udtryk. Hos Stålhaven er vi behjælpelige med elementer til alle typer terrasser til alle typer mennesker. 


Så læs videre og lad dig inspirere til at gøre din terrasse til din helt egen med plads til hyggelige stunder eller funktionalitet, der for eksempel gør nem madlavning muligt udendørs eller skaber mulighed for fleksibilitet, når du gerne vil bruge terrassen på mange måder.


Lad der være liv på terrassen

Ligesom at planter kan pynte indendøre, er de også et velkomment element på terrassen. Er du glad for et bestemt farvetema, kan du plante blomster, der passer ind i det. Kan du lide at dine sanser kommer i spil, når du træder ud på din terrasse, kan du med fordel gå efter blomster med en dejlig, beroligende duft, for eksempel jasmin eller lavendel, så du kan fylde lungerne med velvære. Blomster og planter er også med til at understrege følelsen af at være midt i naturen – og vælger du Stålhavens højbede på hjul, kan du flytte rundt på blomster og planter, ligesom det passer dig.


Grib muligheden for at etablere et funktionelt uderum på terrassen

Vores højbede kan også bruges til at plante krydderurter i. Det giver et personligt touch til madlavningen, at den er krydret med urter, du selv har groet. Får du et højbed på hjul, kan du også køre højbedet hen under køkkenvinduet, så du bare kan stikke hånden ud og hapse et par friske basilikumblade til din tomatsalat, eller friske mynteblade til sommerens drinks.


Grønne planter giver liv på terrassen

Mangler der lidt grønt på terrassen og er du i humør til at prøve noget nyt, bør du forsøge dig med at plante popcorn-græs. Det kræver ikke meget og giver det smukkeste, grønne prydgræs, der mere eller mindre kan passe sig selv, når det først er sat i verden. Popcorn-græs, eller majs-græs, som det jo egentlig er, er billigere og nemmere at håndtere end andet prydgræs, som også er vanskeligere at vedligeholde. 


Du skal bruge en krukke eller et højbed til at plante i, god muldjord, popcornkerner og vand. Strø popcornkerner ud på det valgte område, dæk med jord og vand godt. Det er en god idé at vande det dagligt, særligt hvis det er meget tørt i vejret. Allerede efter få dage vil de første skud spire frem og efter en uges tid, vil du se de smukkeste, grønne stængler, der efter endnu et par uger bliver til det fineste prydgræs, som holder sommeren over, hvis du vander det jævnligt.


Lav en udendørs oase, der passer til dine personlige behov

Er du typen, der kan lide en rolig stund for dig selv, uden en masse forstyrrelser? Bare et øjeblik til at tage en dyb vejrtrækning og blot nyde at være udenfor? Måske står sommeren på “staycation”, hvor du bare skal være derhjemme og nyde at der ikke er en hel masse på programmet? I så fald anbefaler vi at du indretter din terrasse, så den oser af hyggelig stemning, ro og afslapning. 


Du kan for eksempel skabe din helt egen hyggekrog med indbydende loungestemning på terrassen med en behagelig havestol eller loungemøbler, et par planter i højbede eller krukker og et sted at stille iskaffen. Skal du afskærmes lidt, når du kravler i din udendørs hule, kan et højbed med espalier, som planterne kan vokse op af, på hjul være en fordel – så kører du bare den hen til din hyggekrog og kryber i skjul bag “den grønne mur”. 


Tilføj eventuelt elementer med beroligende vand

I sådan en hyggekrog kan du også med fordel placere et af vores populære spejlbassin. Et spejlbassin i stål er et stilfuldt element, der skaber ro og på næsten terapeutisk vis hjælper dig med at samle tankerne. Når du sidder i din krog med puder og tæpper og betragter vandoverfladen, kan det virke beroligende og afstressende, fordi du samler dit fokus på et sted. 


Vand gør noget godt for mennesker, og du vil opleve en snert af samme følelse, som hvis du står ved havet eller en sø, når du har et spejlbassin. Hvis du ikke synes at dem, vi i forvejen har i vores sortiment passer til din terrasse, må du meget gerne kontakte os og så kan vi se på hvilke mål, der passer – og så laver vi et spejlbassin lige efter dine ønsker.


Gør din terrasse mere velegnet til aftenbrug med den rette hyggebelysning

Terrassen kan stort set bruges alle døgnets timer. Der er ingen grund til at den hyggelige stemning skal slutte, bare fordi tusmørket melder sig. Få fat i nogle lanterner, lidt fyrfadslys og et par lyskæder, og du har lynhurtigt den helt rigtige stemning til at lade aftenen og de hyggelige stunder fortsætte ud i de lyse nætter. 


Er det en sommernat med meteorregn, kan du tage et tæppe med ud på liggestolen og falde i søvn, mens stjerneskuddene suser over himmelen. Den danske sommer kan være noget nær magisk, når man stopper op og tager det hele ind. Sommerhusets terrasse

Er du den heldige ejer af et sommerhus, er der også rig mulighed for at få gjort terrassen hyggelig her med få elementer fra Stålhavens sortiment. Noget af det gode ved vores produkter er, at de trives ude i vind og vejr, da det gør dem stærkere. Det skyldes, at de er lavet af cortenstål, som har den særlige egenskab at det er vedligeholdelsesfrit. Det skal bare have lov at stå ude og bliver faktisk flottere med tiden.


Har du for eksempel indrettet et hyggeligt spiseområde, hvor du gerne vil sidde uforstyrret, kan du sætte et par af vores hegn i cortenstål op for at skærme dig og dine gæster, når der er grillhygge i sommerhuset. 


Måske har du et bålfad eller en udendørs pejs, som har brug for brænde? Så kan du med fordel investere i et af Stålhavens brændeskjul, som er med til at give et mindre rodet udseende. Vælger du samtidig at placere det i nærheden af husets dør, kan du glæde dig til at have brænde lige indenfor rækkevidde til brændeovnen i de kolde vintermåneder.


Hvorfor er Stålhavens produkter oplagte til terrassen?

Den type stål, vi bruger til at lave de fleste af vores produkter, kaldes cortenstål. Denne ståltype blev oprindeligt brugt til at lave blandt andet store skibscontainere, der skal kunne holde til lidt af hvert. Det var et praktisk materiale at bruge til netop dette formål, da denne type stål danner et rustlag, der skaber et korrosionsbestandigt ydre lag omkring resten af stålkernen. Det betyder kort og godt, at det er modstandsdygtigt over for naturens omskiftelighed og faktisk kan holde i over 30 år uden at du behøver at gøre noget for det. 


Et tidløst design, der ikke kræver ret meget vedligehold

Det rustne look skaber et strømlinet, minimalistisk udtryk, der henleder tankerne på både industri, men også den rå natur. Æstetikken følger den danske design filosofi, hvor minimalisme og funktionalitet går hånd i hånd. I Stålhavens forskellige designs er minimalismen en rød tråd, hvor det gode, holdbare materiale får lov at stå frem og være bærende for udtrykket, samtidig med at det gør det nemt for vores produkter at passe ind alle steder.


I modsætning til andre haveelementer, skal Stålhavens produkter altså hverken males, have olie eller på anden måde behandles for at vedligeholdes. Har du brug for fornyelse, kan du omplacere dem, skifte enkelte elementer ud eller plante nyt. Derudover passer det sig selv og du skal bare læne dig tilbage og nyde sommeren, når det hele er kommet på rette plads. 

Kontakt os gerne for at høre mere om, hvordan du kan skabe flotte terrasser med dansk ståldesign i høj kvalitet

Hos Stålhaven er vi glade for at kunne tilbyde vores kunder råd og vejledning, når det kommer til indretning af deres udendørsområder. Som tidligere nævnt, tager vi også gerne imod bestillinger, hvis du har fundet et element i vores sortiment, der passer til din havedrøm, men enten skal være større eller mindre end det gængse design. 


Så tag endelig fat i os, hvis du skal have et spejlbassin i specialstørrelse eller andre af vores produkter i en anden størrelse – vi laver det, så det passer på millimeteren til din terrasse. Kort sagt vil vi gøre alt for at vores kunder bliver tilfredse. Det er vi meget stolte af, og det er også noget af det, der er kendetegnende for mange af de gode kundehistorier, vi løbende modtager på både Trustpilot og når vi taler med vores kunder. 


Læs gode anmeldelser af Stålhaven på vores side på Trustpilot

Så har du lyst til at læse lidt om, hvordan vi allerede har hjulpet mange andre før dig med at skabe et rart sted udenfor med deres eget personlige præg, er du velkommen til at lægge vejen forbi vores side på Trustpilot, inden du vælger at købe noget til uderummet fra os. 


Læs anmeldelser af Stålhaven på Trustpilot her 


Hold dig opdateret med flere gode tips til, hvordan du kan udnytte terrassen og skabe stemning i dit uderum 

Vil du have flere tips til haveindretning og hvordan vores produkter kan give et løft, så tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på forsiden af hjemmesiden og bliv løbende opdateret på, hvordan du får det optimale ud af din have. 


Her vil vi også holde dig opdateret med nye design, som ofte er nogle, vi har udviklet i tæt samarbejde med nogle af vores kunder, som har fået en specialdesignet løsning fra os. For vi hjælper dig gerne med at skabe et hyggeligt miljø med nye stålprodukter, der kan løfte niveauet af indretningen udenfor.